Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Διεξαγωγή 29ου Διαγωνισμού Αρχαίων Ελληνικών Σ.Φ.Ν.Χ.




Στο χώρο του 5ου Γυμνασίου Χανίων πραγματοποιήθηκε σήμερα ο 29ος Διαγωνισμός στα Αρχαία Ελληνικά για τους μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης Λυκείου του νομού μας. 
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου ευχαριστεί πολύ τους συναδέλφους που με την πολύτιμη συνδρομή τους συνέβαλαν στη διεξαγωγή του και τους μαθητές που συμμετείχαν.

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Προκήρυξη 29ου Διαγωνισμού στα Αρχαία Ελληνικά Σ.Φ.Ν.Χ.

Ο 29ος Διαγωνισμός στα Αρχαία Ελληνικά του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Χανίων, στον οποίο λαμβάνουν μέρος οι μαθητές της Β' και Γ' τάξης Λυκείου του νομού Χανίων, θα γίνει το Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017 στο 5ο Γυμνάσιο (Νέα Χώρα), στις 5 μ.μ., με διάρκεια εξέτασης 3 ώρες (5 - 8 μ.μ.).
Στους μαθητές θα δοθεί αδίδακτο κείμενο αττικού ή αττικίζοντα συγγραφέα και θα ζητηθεί να το μεταφράσουν και να απαντήσουν σε ερωτήσεις γραμματικές (φθογγολογικές, τυπολογικές, ετυμολογικές) και συντακτικές.

Τα θέματα του διαγωνισμού θα τα επιλέξει ειδική επιτροπή που θα οριστεί.

Πραγματοποίηση εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

http://www.haniotika-nea.gr/ekdilosi-gia-tin-imera-tis-ginekas-sto-pnevmatiko-kentro-chanion/

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8/3/2017)

Η Περιφερειακή  Ενότητα Χανίων, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων και η Εταιρεία Indigoview συνδιοργανώνουν εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο  Πνευματικό Κέντρο Χανίων, την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017, ώρα 8 μ.μ.
Πρόγραμμα εκδήλωσης:
8.15 μ.μ.: εισήγηση της Βαρβάρας Ρούσσου, δρ. νεοελληνικής φιλολογίας: «Ένα γραφτό άρχιζα, κι έσβηνα κάτω απ' το βάρος της λέξης: η γραφή και η αμφισημία της γυναικείας χειραφέτησης»
8.30 μ.μ.: ανάγνωση ποιημάτων γυναικών δημιουργών από τις ποιήτριες της πόλης μας: Μαρινέλλα Βλαχάκη, Ελένη Μαρινάκη, Νεκταρία Νίνα Μενδρινού
8.45 μ.μ.: προβολή του ντοκιμαντέρ Excision (54΄, 2014)
Παραγωγή: Indigo View, Action Aid Ηellas
Σκηνοθεσία: Βίκυ Βελλοπούλου
To ντοκιμαντέρ, βραβευμένο σε διεθνή φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, έχει ως θέμα το έθιμο της κλειτοριδεκτομής στην Κένυα.